• Ce este Positive Projects?

  Ce este Positive Projects?

  unity

  “Positive Projects” este o iniţiativă născută din dorinţa de a fi parte a unei schimbări pozitive în România. A fost creată din credinţa că există încă oameni inteligenţi, capabili, cu intenţii curate, care aleg să îşi câştige existenţa muncind onest şi punându-şi talentul în slujba unor obiective care, pe lângă a servi propriilor lor interese, creează o multitudine de oportunităţi în beneficiul membrilor comunităţii.

  Înfiinţată într-un context socio – economic dificil, dar în acelaşi timp extrem de dinamic, societatea doreşte să vină, prin serviciile oferite, în sprijinul antreprenorilor şi al reprezentanţilor societăţii civile.

  De i-am ales pe aceştia pentru a-i susţine în demersurile lor? Pentru că ei sunt cei care au capacitatea, pe de-o parte, de a acţiona ca motor al economiei şi de a oferi mijloacele pentru redresarea acesteia, iar pe de altă parte, de a furniza o alternativă viabilă în acele domenii în care serviciile publice sunt insuficiente, din lipsă de fonduri sau ca urmare a unei gestiuni defectuoase. 

  Pentru partenerii săi, Positive Projects acţionează ca o resursă flexibilă şi ca un centru de informaţii specializate, oferindu-le servicii de calitate, adaptate nevoilor lor, la un cost accesibil în condiţiile unor bugete restrictive.

  În vederea atingerii obiectivelor, activităţile Positive Projects urmăresc două direcţii principale:

  Dezvoltarea de iniţiative sociale

  Prin serviciile oferite, venim în sprijinul liderilor ONG ajutându-i să dezvolte şi să implementeze proiecte sociale de succes. 

  Consultanţa fiscală şi de afaceri

  Lucrăm cu tineri antreprenori pentru ca ei să-şi poată planifica în mod inteligent afacerea din punct de vedere financiar şi le oferim mijloacele prin care pot preveni materializarea riscurilor fiscale specifice activităţii lor.

  Despre cum a prins viaţă Positive Projects, puteţi citi mai multe aici

 • Misiune

  Misiune

  mission

  Misiunea Positive Projects este de a susţine proiecte şi afaceri cu un impact pozitiv în societate şi de a contribui la construirea unui cadru ideal în care acestea să poată fi implementate şi să se desfăşoare cu succes, atingându-şi obiectivele. 

  Ne dorim să fim un partener de încredere pentru cei care înţeleg că orice acţiune a lor contează şi poate face o diferenţă în calea spre “mai bine”, alegând astfel să îşi dedice energia unor cauze şi idei care deservesc nu numai un interes individual, ci şi unul public. 

 • Valori

  Valori

  Filozofia Positive Projects este aceea specifică unei întreprinderi sociale, valorile pe care le promovează venind să sprijine atingerea misiunii sale într-o manieră etică, fără a ignora însă importanţa sustenabilităţii şi a profitabilităţii pe termen lung. 

  Înconjurându-ne de oameni deosebiţi, ambiţioşi şi convinşi că pot construi o lume mai frumoasă prin activitatea lor de fiecare zi, valorile noastre există într-o paletă a culorilor optimiste, chiar dacă de multe ori contextul pare mai degrabă întunecat:

  paleta-culorilor

  Profesionalism şi calitate

  Înainte de toate, ne dorim ca toţi clienţii noştri să fie pe deplin mulţumiţi de colaborarea cu Positive Projects şi să revină la noi cu plăcere şi cu încredere. De aceea, vom încerca în permanenţă să oferim servicii de calitate, respectând toate standardele profesionale.

  Suntem deschişi întotdeauna către feedback-ul constructiv, în dorinţa de a răspunde cât mai bine nevoilor celor cu care lucrăm. 

  Responsabilitate

  Ne place să ne păstrăm promisiunile şi ne asumăm responsabilitatea pentru impactul acţiunilor noastre.

  Sigur, ne dorim mereu să avem rezultate bune, însă înţelegem şi să luăm măsuri atunci când, în fapt, lucrurile nu evoluează în direcţia prognozată. 

  Vom încerca în permanenţă să acţionăm responsabil faţă de client, faţă de furnizori, dar mai ales faţă de societatea în care ne desfăşurăm activitatea.

  Transparenţă

  Suntem întotdeauna oneşti cu partenerii noştri. Chiar şi atunci când realizăm că şi-ar dori să audă poate altceva. Considerăm că transparenţa este un aspect esenţial al unei comunicări eficiente, având beneficiul de a preveni, de cele mai multe ori, apariţia neaşteptată a unor evenimente neplăcute.

  În spiritual transparenţei, preţurile aferente serviciilor noastre sunt în RON şi conţin toate taxele şi impozitele aplicabile. 

  Integritate

  Integritatea este o valoare cheie a oricărei întreprinderi cu caracter social. Pe lângă preluarea ei în propriile acţiuni, ne dorim să o promovăm şi în rândul celor cu care lucrăm.

  Într-o societate în care reperele morale se estompează tot mai mult cu fiecare zi care trece, integritatea în afaceri trebuie să rămână o ancoră de neclintit pentru toţi cei care vor să desfăşoare o activitate sustenabilă. 


  Inovaţie

  Într-o lume dinamică, caracterizată de transformări continue, în special în sfera noilor tehnologii, rezumarea la metode tradiţionale rareori permite supravieţuirea în afaceri sau succesul unui proiect.

  De aceea, împreună cu partenerii noştri, încercăm să avem abordări originale, inedite ale soluţionării problemelor, construind în permanenţă noi mijloace de generare a cash-flow-ului atât de necesar succesului.

  Flexibilitate şi adaptare

  Fiecare persoană cu care lucrăm este unică şi fiecare entitate are specificul ei. Înainte de a încheia orice contract şi de a furniza servicii, vom încerca mai întâi să vă cunoaştem foarte bine şi să înţelegem care vă sunt, în fapt, nevoile reale. Este primul şi poate cel mai important pas într-o colaborare de succes. 

  Să oferi servicii poate fi simplu, dar de cele mai multe ori poate fi greu să furnizezi acele servicii care îi sunt cu adevărat necesare clientului, păstrând un raport calitate-preţ echilibrat.

  Generare de oportunităţi

  Este la latitudinea fiecărei persoane în ce măsură, privind în jur, vede o multitudine de probleme sau un ansamblu de potenţiale oportunităţi. 

  Noi considerăm că, deşi este esenţial să cunoaştem riscurile fiecărei activităţi pentru a ne putea proteja şi pentru a planifica inteligent, este cu atât mai important să fructificăm oportunităţile care apar.

  Şi mai mult, de ce nu, să fim artizanii propriilor oportunităţi!

  Învăţare continuă

  Într-o eră a tehnologiei, în care aproape orice informaţie dorită se află “la o distanţă de doar un clic”, învăţarea este un proces natural, pe care doar cei care nu vor să şi-l asume nu îl parcurg.

  Însă ceea ce ne face diferiţi faţă de alţi furnizori de servicii este capacitatea de a desluşi, în multitudinea de informaţii disponibile, acea piesă care vine să întregească jocul de puzzle. De asemenea, oferim partenerilor nostril o bună parte din ceea ce am învăţat noi de-a lungul timpului. 


 • Principii

  Principii

  principii

  Principiile după care ne ghidăm în activitatea noastră sunt în strânsă corelaţie cu valorile pe care le susţinem. 

  Urmărim multiplicarea impactului pozitiv

  Considerăm că sustenabilitatea afacerii trebuie să aibă la bază înţelegeri care să constituie un câştig pentru toate părţile implicate, urmărind ca orice venit obţinut să aibă un efect pozitiv multiplicat la nivelul societăţii. 

  Ca exemplu concret, finanţarea unui proiect social prin implicarea Positive Projects din momentul conturării strategiei de proiect şi până în momentul implementării efective, nu va constitui un beneficiu doar pentru societatea noastră, ci şi pentru iniţiatorii proiectului, pentru sponsorii acestuia şi, nu în ultimul rând, pentru beneficiarii finali ai proiectului. 

  Nu doar consumăm, ci şi generăm resurse 

  Pentru că, lucrând cu alţi antreprenori sociali, înţelegem cât de preţioase sunt fondurile menite să sprijine o cauză publică, prin structura de onorarii practicate am încercat să venim în sprijinul partenerilor noştri, finanţându-ne parţial activitatea prin perceperea unor onorarii de succes. Mai mult decât atât, această abordare constituie, în esenţă, şi o garanţie a calităţii.

  Suntem promotorii educaţiei financiare ca o cheie de succes

  Considerăm că educaţia este şi va rămâne cheia pentru un viitor mai bun în România. Serviciile noastre pleacă, în bună parte, şi de la idea de a ajuta antreprenorii să dobândească o educaţie financiară şi fiscală solidă, indiferent de domeniul în care îşi desfăşoară activitatea.

  Dacă împărtăşiţi valorile şi principiile pe care le susţinem, vă invităm să ne deveniţi parteneri în demersurile comune de a construi o societate mai bună, în beneficiul tuturor. Sperăm că astfel vom avea ocazia să vă convingem că aspectele de mai sus depăşesc sfera unui argument de marketing şi prind contur în realitate.