Lansarea Programului ”NGOs talk” 2015

Scris de:

NGOs talk FINANCE afis 1
Seminarul interactiv ”NGOs talk FINANCE” – 27 ianuarie 2014

De foarte multe ori, în activitatea de dezvoltare a inițiativelor sociale desfășurată în cadrul Positive Projects, am avut oportunitatea de a sta de vorbă cu reprezentanți din mediul de afaceri care își dedică o mare parte din timpul lor domeniului responsabilității sociale, luând adesea decizii cu privire la utilizarea eficientă a bugetelor de CSR.

Am încercat astfel să aflu ce și-ar dori aceștia de la organizațiile non-profit cu care colaborează și, cel mai important, care sunt principalele criterii care le ghidează investiția în anumite proiecte, alese din multitudinea de propuneri pe care le primesc.

Răspunsurile pe care le-am primit au gravitat mereu în jurul acelorași idei. Astfel, am înțeles că, înainte de a sponsoriza un ONG, responsabilii de CSR își doresc:

– ”mai multă structură”, respectiv organizații non-profit beneficiare care sunt organizate și funcționează în condiții similare cu cele din mediul de afaceri, având un minim de proceduri interne care să permită trasabilitatea utilizării fondurilor;

– organizații non-profit care să depășească cu succes procedurile interne de conformitate pentru cunoașterea partenerilor de afaceri ai companiei, fiind la zi cu toate obligațiile declarative și de plată către autoritățile române;

– propuneri de proiecte inovative, bine redactate, cu bugete coerente și construite ”ca la carte”;

– indicatori de referință bine definiți în documentația proiectului, care să permită o evaluare obiectivă a rezultatelor acestuia și raportarea ulterioară finanțării;

– organizații care au capacitatea de a întocmi un raport de evaluare coerent și relevant, mai ales din punct de vedere financiar;

– evitarea oricărui risc reputațional generat de asocierea cu un ONG care nu-și respectă obligațiile administrative și fiscale.

Plecând de la acest feedback, am încercat să răspundem prin lansarea, în 2015, a unui noi program, constând într-o suită de seminarii interactive în cadrul cărora vom încerca să ”echipăm” participanții din mediul ONG cu instrumentele de gestiune de care au nevoie pentru a convinge responsabilii de CSR din companii că organizația lor merită și poate fi finanțată în siguranță. Mai mult, aducând împreună reprezentanții mai multor organizații, ne dorim să facilităm schimbul de idei și de ”bune practici”.

Astfel, pe 27 ianuarie te invităm la primul seminar al Programului ”NGOs talk”. Ce îți poate aduce participarea la acest seminar interactiv? Iar la final, avem ca bonus și un document pe care îl vei putea utiliza în activitatea ta!

VEI ÎNȚELEGE, printre altele

– Distincția între activitățile patrimoniale (economice) și activitățile nepatrimoniale desfășurate de organizațiile nonprofit;

– Tipurile de venituri scutite de la plata impozitului pe profit;

– Facilitățile fiscale disponibile pentru desfășurarea activităților economice în beneficiul cauzei nonprofit;

– Cum poate fi organizată gestiunea pentru o raportare corectă;

– Cum funcționează (din perspectiva companiei) mecanismul sponsorizării, pentru a-l putea prezenta corect potențialilor finanțatori;

– Cum poți evalua performanța financiară a organizației;

– Câteva secrete pentru construirea unor bugete coerente;

– Unde găsești resurse/instrumente publice gratuite care să te ajute cu aspectele financiare;

– Ce lucruri simple poți face în fiecare zi pentru a evita riscurile financiare și pentru a planifica mai bine activitatea organizației folosind noțiunile de bază.

VEI ÎNVĂȚA DINTR-O PERSPECTIVĂ PRACTICĂ

– Credem în învățarea bazată pe experiențe concrete. Ne axăm pe împărtășirea dificultăților practice și utilizăm exemple, pe înțelesul tuturor.

– Tu vii cu întrebările, iar în cadrul programului găsim împreună răspunsurile și soluțiile.

BONUS:

– Un document personalizat, semnat și ștampilat, care prezintă pe scurt mecanismul sponsorizării valabil în anul 2015. Îl vei putea astfel folosi în relația cu reprezentanții mediului de afaceri pentru a-i convinge că pot finanța proiectele din mediul ONG, cu numeroase beneficii.

CÂND?

Primul seminar interactiv, ”NGOs talk FINANCE” va avea loc marți, 27 ianuarie 2015, între orele 18:30 și 21:00

UNDE?

Ne vedem la Impact Hub Bucharest (Str. Halelor nr. 5, lângă Piața Unirii),et. 2, Sala Vienna

CINE ESTE TRAINERUL?

Irina Popescu este:

– Fondator și coordonator al Positive Projects

– Consultant fiscal cu peste 8 ani de experiență și membră a Camerei Consultanților Fiscali

– Formator acreditat pentru oferirea de cursuri financiare în baza Ordonanței Guvernului nr. 71/2001

– Student ACCA (Marea Britanie) la nivel profesional, calificare la nivelul Advanced Diploma in Accounting and Business

– Beneficiar al programului LeadSUS pentru certificarea în managementul de sustenabilitate

– Promotor al schimbării pozitive în societatea românească, inclusiv în mediul de afaceri

CUM POȚI PARTICIPA?

Accesul la seminar se face pe bază de înscriere prin e-mail la contact@positiveprojects.ro și confirmare, până la data de 23 ianuarie inclusiv. Număr de locuri: 20.

Taxa generală de participare este de 100 RON (inclusiv TVA).

Membrii Impact HUB Bucharest beneficiază de o reducere de 20%, în limita locurilor disponibile.

Pentru confirmarea înscrierii, plata taxei se va face în contul Positive Projects SRL:  RO55 BTRL RONCRT0249252001, cu mențiunea ”Taxa înscriere NGOs talk FINANCE”. Dovada plății taxei de participare se transmite la contact@positiveprojects.ro însoțită de următoarele informații: numele, organizația, funcția și datele de contact. După confirmare se va emite factura (cu datele indicate, pentru persoana fizica sau juridica) și se va transmite prin e-mail/se va ridica în original la începerea evenimentului.

În baza politicii de responsibilitate socială a Positive Projects, 10% din toate taxele de participare încasate în cadrul acestui program se vor reîntoarce în comunitate la finalul anului 2015 cu titlu de sponsorizare, pentru a susține și financiar unul dintre proiectele sociale la dezvoltarea căruia am colaborat în acest an. Mai mult, pentru alegerea organizației beneficiare (ONG), toți participanții înscriși în baza noastră de date vor avea oportunitatea să voteze proiectul preferat, printr-un sondaj online.

Vă așteptăm cu drag!

 

0

Adauga un comentariu