Dacă ești antreprenor sau administrezi o afacere, cu siguranță ai auzit adesea vorbindu-se în spațiul public, în ultimul an, de noile cerințe de raportare digitală (CRD) implementate în legislația românească pentru a standardiza informațiile transmise autorităților fiscale de către contribuabili cu privire la tranzacțiile acestora.
De ce este relevantă tema raportărilor digitale
Noua abordare promite ca, în timp, să sporească eficiența, să reducă birocrația și să combată evaziunea fiscală. Totuși, în realitate, în primă instanță noile măsuri vin cu o presiune suplimentară semnificativă pe umerii firmelor mici și mijlocii, fiind implementate într-un interval de timp relativ scurt, fără consultări adecvate cu specialiștii și mediul de afaceri și aflându-se încă într-o perioadă de calibrare. Nici profesioniștii contabili, cei care au sarcina lor sprijinirea afacerilor în scopul conformării, deja suprasolicitați de cerințele birocratice existente, nu au scapat neafectați, colaborarea cu aceștia fiind și ea îngreunată în prezent din acest motiv.
Cel mai probabil ai parcurs deja, mai mult sau mai puțin anevoios, pașii implementării primelor cerințe ale sistemului e-Factura sau te-ai confruntat în ultimele luni cu provocările raportărilor din sistemul e-Transport. În plus, ai aflat, poate, despre viitoarele obligații din sfera e-TVA și despre faptul că, începând cu 2025, raportarea SAF-T (Standard Audit File for Taxation) devine necesară și pentru micile afaceri.
Cum poți să afli mai multe despre acest subiect
Dacă nu ai avut încă ocazia să discuți pe îndelete cu contabilul tău despre toate aceste noi obligații de raportare sau nu te simți încă suficient informat astfel încât să abordezi cu încredere provocările acestora, începutul lunii noiembrie vine cu o oportunitate de a te familiariza mai bine cu acest subiect.
În cazul în care te-ai regăsit în descrierea de mai sus, workshopul „Viitorul digital al fiscalității”, organizat în data de 7 noiembrie 2024, între orele 18:30 și 21:00, la Impact Hub Bucharest, în Sala Porțile de Fier II (parter), este pentru tine!
Detalii despre organizator și agenda evenimentului
Evenimentul este organizat de Positive Projects cu sprijinul Impact Hub Bucharest și al comunității Startarium.
Alături de Irina Popescu, gazda evenimentului – formator, FCCA și consultant fiscal cu 20 de ani de experiență profesională – vei parcurge pe parcursul evenimentului o agendă care va acoperi următoarele aspecte:
- Trecerea în revistă a noilor obligații de raportare – ce trebuie să știe fiecare antreprenor?
- Prezentarea provocărilor practice și studii de caz – cele mai frecvente probleme cu care se confruntă afacerile mici și mijlocii în procesul de raportare și exemple care vor ilustra scenarii reale și modul în care acestea pot fi abordate eficient;
- Îndrumări și soluții pentru implementarea eficientă – cum să eviți amenzile, obligațiile fiscale suplimentare și penalitățile, precum și soluții care îți pot ușura procesul, diminuând riscul fiscal;
- Sesiune de întrebări și răspunsuri – în care participanții vor avea ocazia să discute propriile provocări legate de raportările digitale și să afle mai multe despre cum le-ar putea aborda.
Cui i se adresează workshop-ul și care sunt beneficiile participării
Acest workshop este ideal pentru antreprenorii care dețin mici afaceri și pentru persoanele care desfășoară activități de management financiar, dar poate fi util oricui dorește să se familiarizeze mai bine cu noile cerințe de raportare digitală. Evenimentul este conceput pentru a oferi informații accesibile și îndrumare practică ușor de implementat, cu scopul de a îmbunătăți nivelul de cunoștințe fiscale pe care îl ai în prezent, chiar dacă este un domeniu în care nu ai foarte multă experiență.
Cum te poți înscrie
Pentru a participa, este suficient să descarci formularul de înscriere și să ni-l trimiți semnat și completat cu datele tale de facturare (persoană fizică sau juridică) pe adresa de e-mail contact@positiveprojects.ro, împreună cu dovada de plată a taxei de înscriere prin OP pentru a-ți rezerva locul. În cazul în care ești membru al Impact Hub Bucharest sau ești participant la unul din programele derulate în prezent în cadrul comunităților IHB și Startarium, nu uita să specifici acest lucru pentru a beneficia de discountul aferent.
Ne dorim ca toți participanții să aibă timp corespunzător pentru discuții, exerciții practice, întrebări și clarificări – ca urmare numărul de locuri disponibile va fi limitat. Așadar, nu amâna înscrierea, cu atât mai mult cu cât poți beneficia și de un tarif early bird!
Pentru orice detalii și întrebări suplimentare privind acest eveniment, ne poți contacta și prin WhatsApp la +4 0722 783 960 și vom reveni cât mai curând către tine.
Te așteptăm cu drag 🤗!
OCT.