ong-1Deși importanța manifestării societății civile prin intermediul organizațiilor neguvernamentale este încă un aspect destul de puțin înțeles de către majoritatea cetățenilor români, rolul asociațiilor și fundațiilor în ansamblul economiei este într-o continuă creștere.
La mijlocul anului 2014 începe, de asemenea, să se contureze (după îndelungi demersuri) și o structură legislativă a economiei sociale.

În cadrul acesteia, Positive Projects reprezintă o verigă între asociații, fundații și ceilalți actori din economia socială: instituții ale statului, societățile comerciale (prin intermediul departamentelor de responsabilitate socială/sustenabilitate), canale media specializate, organisme intermediare, publicul larg etc.

Într-o etapă în care mobilizarea de resurse publice pentru activități nepatrimoniale de interes general continuă să fie dificilă, implicarea permanentă de resurse umane specializate vine, de foarte multe ori, cu costuri prohibitive pentru organizațiile neguvernamentale (cu atât mai mult cu cât multe granturi nu acoperă costuri salariale). În lipsa acestora, cercul vicios se perpetuează, resursele financiare rămânând greu de atras.
Cunoscând acest aspect, Positive Projects oferă oportunitatea utilizării know-how-ului specific într-un sistem accesibil. Cum face acest lucru? ong2

Positive Projects este o resursă flexibilă pentru organizațiile neguvernamentale. Intervine punctual, când și dacă este nevoie de specialiști în dezvoltare și management de proiect, respectiv pentru conturarea strategiei de strângere de fonduri (și nu numai). Astfel, permite o mai bună gestiune a costurilor din partea organizațiilor neguvernemantale și economisește resurse.
Într-un timp relativ scurt, realizăm un transfer de cunoștințe către liderii ONG aflați la început de drum, oferindu-le acestora instrumentele necesare pentru a crește independent organizația, pe termen lung. ong3

Positive Projects poate fi centrul dumneavoastră de informație specializată. La rândul nostru, învățăm din experiența altor organizații și urmărim ulterior diseminarea informațiilor utile dobândite în cadrul unui proces de învățare continuu.

Serviciile noastre

Prin serviciile noastre, încercăm să răspundem unei game variate de nevoi, specifică organizațiilor neguvernamentale.

Astfel, oferim, printre altele:

  • Asistență pentru dezvoltarea proiectelor;
  • Strategie și suport strângere de fonduri;
  • Servicii de management de proiect;
  • Organizare de evenimente și cursuri;
  • Consultanță financiară și fiscală;
  • Servicii pentru asigurarea conformității.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să urmăriți prezentarea succintă a acestor servicii:

Răspundem cu plăcere oricăror întrebări privind modalitatea prin care am putea să aducem valoare adăugată în cadrul organizației dumneavoastră.